Prettige Kerst en een gelukkig en gezond 2016!

Er staat alweer nieuw jaar voor de deur! 2015 was een leerrijk, spannend en productief jaar. We hebben weer heel wat (wens)ouders en families kunnen bereiken en steunen, er zijn weer stapjes in de goede richting genomen naar openheid rond donorconceptie, de connecties met onze collega-organisaties in binnen-en en buitenland en de medische wereld zijn uitgebreid, en donorconceptie is ook op de politieke agenda gekomen. In 2015 hebben we ook deelgenomen aan De Standaard solidariteitsprijs, met onderstaande poster als resultaat. Bij deze een speciale dank aan Tricolor, het ontwerpbureau dat voor ons de poster ontworpen heeft!

We hopen dan ook dat we in 2016 nog meer (wens)ouders en families kunnen bereiken, en dat we ook in het nieuwe jaar samen weer beetje bij beetje meer verschil kunnen maken voor donorfamilies. We willen dan ook graag al onze leden, sympathisanten, en partners bedanken en iedereen een gelukkig en gezond 2016 toewensen!

Mocht je interesse hebben om de poster op te hangen en te verspreiden, laat het ons zeker weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Oudernamiddag - 25 oktober 2015 - Terugblik

Schermafbeelding 2015 11 02 om 09.03.31 kopieZondagnamiddag, 25 oktober 2015. Onze derde najaars-workshop. Het was een bewolkte herfstdag, maar gekleurde bladeren, zachte temperaturen en de typische geur van de herfst maakte er een mooie dag van. We vonden elkaar op een mooie setting in Gent. De laatste 100 meters in de herfst naar de locatie zorgden voor een aangename, rustige en veilige sfeer.

We mochten die namiddag het verhaal horen van Gina, een bewust alleenstaande moeder, en haar 10-jarige zoon Jake. Ze vertelden honderduit over een kinderwens als alleenstaande, de beslissing om deze wens in te vullen dankzij een donor, de behandeling, zwangerschap en geboorte. Het was mooie te horen hoe ze dit samen met familie en vrienden heeft beleefd. Ook de vragen die zowel Gina als Jake vanuit hun omgeving kregen en hoe ze deze beantwoorden kwamen aan bod.

Lees meer: Oudernamiddag - 25 oktober 2015 - Terugblik

Fotomodellen gezocht voor De Maakbare Mens

De Maakbare Mens is voor een nieuw project op zoek naar ouders die hun kinderwens in vervulling zagen gaan met de hulp van een spermadonor of eiceldonor. Papa of mama en kind moeten bereid zijn even te poseren voor de foto. De foto wordt gebruikt bij een online spelletje waarmee we de spelers willen bewust maken van de diversiteit aan ouder-kind relaties, we willen het traditionele denken over ouderschap nuanceren en het taboe op alternatieve conceptie doorbreken. Er worden geen namen vermeld. De Maakbare Mens lanceerde eerder al de campagne ‘Niet mijn zaad, helemaal mijn zoon’, de foto wordt op dezelfde manier opgevat als het beeld bij deze campagne: http://demaakbaremens.org/demaakbaremens/campagne/campagnemateriaal

Wil u meer informatie of bent u bereid mee te werken aan dit project, neem dan contact op met Liesbet Lauwereys via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oudernamiddag - 25 oktober 2015 in Gent

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gezinsdag - Zondag 31 mei - Terugblik

Op de laatste zondag van mei vond onze tweede familiedag plaats, waarop we tevreden kunnen terugblikken. We hebben een 20-tal volwassenen en een 15-tal kinderen ontvangen op een kinderboerderij te Vilvoorde.

In tegenstelling tot 2014 was de zon dit jaar niet van de partij. Dit weerhield de jonge kinderen (gemiddelde leeftijd 1-4jaar) niet om naar buiten te trekken en de dieren te bewonderen en samen te spelen. Deze keer was het fijn om de eerste tieners te verwelkomen. We kijken er alvast naar uit dat er bij een volgende gelegenheid nog leeftijdsgenoten mogen bijkomen zodat ook de grotere kinderen bij elkaar een fijne aansluiting vinden. De (wens)ouders konden binnen bijpraten en ervaringen uitwisselen bij een drankje en stuk taart.

Het doet deugd om (wens)ouders terug te zien en te zien hoe de dingen veranderen/evolueren. Op een workshop twee jaar geleden, zagen we wensouders die nog met veel vragen en twijfels zaten. Vorig jaar konden er een aantal van hen vol trots vertellen dat ze een behandeling waren gestart, sommigen zelfs dat ze zwanger waren. En tijdens de afgelopen gezinsdag hebben we voor de eerste keer hun kindjes ontmoet! Hun ervaringen en verhalen betekenden meteen ook een steun voor nieuwe wensouders die er nu voor de eerste keer bij waren.

De meeste van onze kinderen beginnen ondertussen op een leeftijd te komen dat ze echt goed kunnen samenspelen. Onze eigen kinderen zaten nadien in de auto honderduit te vertellen over de uitstap. Dat gaf ons als ouders een perfecte aanleiding om nog eens met hen in gesprek te gaan over de reden waarom we daar samen komen. Hoe wij ons gezinnetje gevormd hebben en dat er nog veel andere families zijn en veel andere kindjes met een gelijkaardig verhaal. Ze zijn nu misschien nog klein, maar we zijn ervan overtuigd dat dit hen zal helpen, hoe langer hoe meer zelfs.

We willen iedereen nog eens heel hartelijk bedanken om te komen: wij vonden het een heel gezellige namiddag en we kijken er al naar uit om jullie terug te zien op een volgende activiteit!

Tamara, Guy, Katrien, Karlien, Sara, Veerle, David – vzw donorfamilies

Pagina 1 van 4