Laatst bijgewerkt:

Boek "Anders en toch gewoon"

Je kan het boek bestellen door je adresgegevens te mailen naar boekbestelling@donorfamilies.be, we geven daarna alle info hoe de aankoop verder verloopt.

Vzw donorfamilies stelt me trots het boek “Anders en toch gewoon – Families na donorconceptie” voor. De auteur, Astrid Indekeu, is wetenschappelijk adviseur van onze vzw. Dit boek is hét standaardwerk voor wensouders die denken aan gezinsvorming met donorgameten of ouders die zo hun gezin gevormd hebben. Het boek informeert wensouders, legt uit dat sommige gevoelens heel normaal kunnen zijn in een verhaal van donorconceptie, laat zien hoe je omgeving en anderen zouden kunnen reageren en geeft tips voor ouders in interactie met hun kinderen.

Het boek is mee tot stand gekomen door vzw donorfamilies. Wanneer het boek via ons besteld wordt, steun je ook de werking van onze vzw! 

Over het boek

Wat houdt ouderschap na donorconceptie in?
Hoe vertel je een kind dat je niet de genetische ouder bent?
Welke plaats heeft de donor in het gezin?

Zowel voor heteroseksuele paren met vruchtbaarheidsproblemen als lesbische paren of alleenstaanden kan donorconceptie een manier zijn om een kinderwens te vervullen. Je gezin vormen met de hulp van een eicel-, sperma- of embryodonor gaat echter vaak gepaard met veel vragen en twijfels.

Dit boek gaat in op de meest gestelde vragen van (wens)ouders die hun gezin vormden na donorconceptie. Het heeft aandacht voor alle levensfasen die een gezin doorloopt, van ouders met een kinderwens tot een gezin met volwassen kinderen. Daarbij laat het ook de families zelf aan het woord.

Tegelijkertijd biedt Anders en toch gewoon nuttige informatie voor familie, vrienden en professionele hulpverleners. Op basis van wetenschappelijk onderzoek en getuigenissen van (wens)ouders en donorkinderen biedt dit boek zo een overzichtelijk beeld van belangrijke psychosociale aspecten van donorconceptie.

Een leesbaar en toegankelijk boek, voor ieder die meer wil weten over donorconceptie in ons land anno 2016. De auteur hanteert een objectieve stijl, zonder enige vooringenomenheid, maar schuwt ook niet de discussie. Een mustread voor iedereen die met dit onderwerp bezig is, als wensouder, donorouder, donorkind, hulpverlener of beleidsmaker.

Petra De Sutter, fertiliteitsexpert en professor aan de Universiteit Gent