17 July, 2019

Boek 'Anders en toch gewoon'

Informatie voor (wens)ouders

Het is onmogelijk om voor iedereen informatie ‘op maat’ aan te bieden omdat ieder zijn verwachting, start, oorzaak van het probleem, en familiale en sociale context anders is. Ontdekken dat je als koppel onvruchtbaar bent, kan als een onverwachte donderslag bij heldere hemel komen wanneer je aan je kinderwens begint, het kan een langzaam groeiend besef zijn na jaren van onsuccesvolle behandelingen, of als iets dat je reeds wist voor je aan een kinderwens begon. Hoe het begin ook verliep, velen van jullie hebben op verschillende momenten gelijkaardige vragen.

Onder dit menu vind je een greep uit de verschillende periodes die de meeste koppels doorlopen en de vragen die je daarbij kan hebben, of je nu een koppel bent dat nog nadenkt over een donorbehandeling, of reeds een gezin hebt. Natuurlijk doorloopt niet iedereen hetzelfde proces, maar het kan  een mogelijke leidraad zijn om je door dit proces te loodsen. De thema’s ‘erover praten met vrienden, familie en omgeving’ en ‘erover praten met mijn kind’ doorkruisen alle stadia en zijn daarom apart beschreven. De informatie op onze website is gebaseerd op onderzoeksliteratuur, maar ook op ervaringen van ouders uit deze vereniging en andere (internationale) ouderverenigingen.

De informatie op onze website kan een eerste steun bieden. Aarzel zeker niet om iemand van de vereniging te contacteren of je vragen te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je kan ook altijd vragen naar een koppel uit jouw buurt/of een koppel met een gelijkaardige situatie om ervaringen uit te wisselen of steun te vinden bij elkaar. In de toekomst zullen er ook activiteiten georganiseerd worden, dus schrijf je zeker in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van al onze activiteiten!