Laatst bijgewerkt:

10 jaar vzw Donorfamilies

2024 is van start gegaan. Niet alleen een schrikkeljaar maar ook ons jubileumjaar:
vzw Donorfamilies bestaat 10 jaar! Dat willen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan en worden een aantal activiteiten georganiseerd!

Op 10 jaar tijd is er veel veranderd.

10 jaar geleden hadden we enkel schoorvoetend contact met elkaar via een besloten en beperkte mailinglijst. 10 jaar geleden kwam het onderwerp van gezinsvorming met de hulp van donorgameten zo goed als nooit in de media. Het was een onderwerp dat feitelijk taboe was. En er bestonden al helemaal geen Nederlandstalige boeken die je verder konden helpen.

We zijn oprecht trots dat we met de oprichting van de vzw Donorfamilies een kleine bijdrage konden leveren aan deze veranderingen. Anno 2024 is er al (wat) meer openheid rond donorconceptie. Er komen meer genuanceerde verhalen in de media. Dankzij het boek van Astrid Indekeu “Anders en toch gewoon” is er nu voor de eerste keer een echt (hand)boek voor (wens)ouders. Er werden een Afstammingscentrum opgericht, en een Zorg- en Expertisecentrum voor families na Donorconceptie , ...

Het is ook 10 jaar geleden dat Astrid Indekeu haar doctoraatsonderzoek over ‘Ouderschap na donorconceptie’ heeft afgerond. In samenwerking met vzw Donorfamilies worden in de loop van februari een aantal super interessante activiteiten georganiseerd, helemaal op maat van donorfamilies, waar we jullie heel graag voor uitnodigen!

Geplande activiteiten

Dinsdag 20 februari: “Genen, gewoon en toch anders?!” Een avond met Astrid Indekeu in gesprek met Sara van Boxtael (VRT), vzw Donorfamilies en het publiek (Veilinghuis, Leuven, 20 – 22u). Info hier.

Zondag 25 februari: Wandeling voor (wens)ouders na donorconceptie en hun kinderen, georganiseerd door vzw Donorfamilies. Je vindt alle info hier.

Dinsdag 27 februari: ‘Donorconceptie, online DNA-testen en afstammingsvragen’. Het Zorg- en Expertisecentrum in gesprek met het Afstammingscentrum in een live webinar (20 – 21u30). Info hier.

Donderdag 7 maart: ‘Tieners, ouders en donorconceptie’, live webinar (20 -  21u30). Info hier.

Zaterdag 23 maart: “Donorconceptie op school: Wel? Niet? Hoe?”, live presentatie in gesprek met ouders. Info hier.


We kijken ernaar uit om samen met jullie te gaan wandelen in het Zoniënwoud, te reflecteren in het panelgesprek, of bij te leren tijdens de webinars.

Beste wensen voor 2024, en hopelijk tot binnenkort!