Laatst bijgewerkt:

Gezinsdag - Zondag 31 mei - Terugblik

Op de laatste zondag van mei vond onze tweede familiedag plaats, waarop we tevreden kunnen terugblikken. We hebben een 20-tal volwassenen en een 15-tal kinderen ontvangen op een kinderboerderij te Vilvoorde.

In tegenstelling tot 2014 was de zon dit jaar niet van de partij. Dit weerhield de jonge kinderen (gemiddelde leeftijd 1-4jaar) niet om naar buiten te trekken en de dieren te bewonderen en samen te spelen. Deze keer was het fijn om de eerste tieners te verwelkomen. We kijken er alvast naar uit dat er bij een volgende gelegenheid nog leeftijdsgenoten mogen bijkomen zodat ook de grotere kinderen bij elkaar een fijne aansluiting vinden. De (wens)ouders konden binnen bijpraten en ervaringen uitwisselen bij een drankje en stuk taart.

Het doet deugd om (wens)ouders terug te zien en te zien hoe de dingen veranderen/evolueren. Op een workshop twee jaar geleden, zagen we wensouders die nog met veel vragen en twijfels zaten. Vorig jaar konden er een aantal van hen vol trots vertellen dat ze een behandeling waren gestart, sommigen zelfs dat ze zwanger waren. En tijdens de afgelopen gezinsdag hebben we voor de eerste keer hun kindjes ontmoet! Hun ervaringen en verhalen betekenden meteen ook een steun voor nieuwe wensouders die er nu voor de eerste keer bij waren.

De meeste van onze kinderen beginnen ondertussen op een leeftijd te komen dat ze echt goed kunnen samenspelen. Onze eigen kinderen zaten nadien in de auto honderduit te vertellen over de uitstap. Dat gaf ons als ouders een perfecte aanleiding om nog eens met hen in gesprek te gaan over de reden waarom we daar samen komen. Hoe wij ons gezinnetje gevormd hebben en dat er nog veel andere families zijn en veel andere kindjes met een gelijkaardig verhaal. Ze zijn nu misschien nog klein, maar we zijn ervan overtuigd dat dit hen zal helpen, hoe langer hoe meer zelfs.

We willen iedereen nog eens heel hartelijk bedanken om te komen: wij vonden het een heel gezellige namiddag en we kijken er al naar uit om jullie terug te zien op een volgende activiteit!

Tamara, Guy, Katrien, Karlien, Sara, Veerle, David – vzw donorfamilies