Laatst bijgewerkt:

Gezocht: Families na donorconceptie

Op de gespreksavond met Astrid Indekeu in Leuven jl. hebben we een hele fijne ontmoeting gehad met Elke & Lieven. Ze vertelden enthousiast en met veel warmte over hun plannen voor het maken van een nieuw boek over donorfamilies in België. We nemen héél graag hun oproep over!

Wij zijn Elke Lahousse, journaliste, en Lieven Bulckens, documentairemaker en fotograaf. Wij hebben een zoon van vijf die er kwam dankzij een spermadonor. Dit jaar maken we een boek met foto’s en verhalen van families na donorconceptie. Inspirerende verhalen van gewone gezinnen, die er kwamen op een ongewone manier. Daarvoor zijn we nog op zoek naar getuigenissen en ervaringen.

Waarom zou je meedoen?

We merken dat onvruchtbaarheid en donatie nog vaak taboe-onderwerpen zijn. België is zowat het laatste land waar anonieme sperma- en eiceldonatie nog bestaat en “er niet over praten” was jarenlang de norm. Maar dat werkt niet meer voor iedereen.

Toch zien we dat veel mensen niet weten hoe zo’n gesprekken dan wél te beginnen. Wij geloven dat een genuanceerd boek met interessante foto’s en verhalen kan helpen. Welke overwinningen of uitdagingen ervaren gezinnen na donorconceptie? Hoe praten ze erover? Welke inzichten deden zij al op? Hoe kijken ze naar de toekomst?  

We zijn op zoek naar een diverse groep van families, van wensouders tot gezinnen met volwassen kinderen die reeds een eigen gezin hebben.

Interesse om mee te doen, of heb je meer vragen? Laat van je horen! 
Mail naar shotbylevin@gmail.com