Laatst bijgewerkt:

Hulp bij onderzoek studenten

De vzw Donorfamilies vindt onderzoek belangrijk. Enkele studenten doen rond de vraag en het aanbod van informatie bij gezinsvorming dankzij donorgameten onderzoek. Via het invullen van een enquête kunnen ze hun onderzoek uitdiepen!

(Wens)ouders, donorkinderen, donoren, iedereen ervaart wel eens momenten waarin je met vragen zit, nood hebt aan informatie of ondersteuning.

Waar je juist behoefte aan hebt, kan verschillen van persoon tot persoon. En soms sluiten het aanbod aan informatie en steun niet goed aan op de vragen die er zijn. Dat is spijtig, want het zijn gemiste kansen.

Britt Cools, Casper Van Grunderbeek en Shelley Claus, enthousiaste studenten Toegepaste Psychologie AP Hogeschool Antwerpen bijten zich vast in deze praktijkvraag voor hun bachelorproef. Ze ontwikkelden een korte vragenlijst om in kaart te brengen welke vragen er leven bij (wens)ouders, donorkinderen en donoren, aan welk aanbod er nood is, en welke drempels ervaren worden in het vinden van informatie, ondersteuning.

Door de korte enquête “Vraag en aanbod aan informatie/ondersteuning donorconceptie” in te vullen, help je mee in de ontwikkeling van datgene waar jij behoefte aan hebt.

Samen kunnen we ‘vraag & aanbod’ beter op elkaar afstemmen!